„A kínai gazdagok csekély része szerezte korrupcióval vagyonát”

2013. 03. 14. 16:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A milliárdos interjújában hangsúlyozta: a politika figyelemmel követése abban segíti az üzletembereket, hogy megértsék, milyen irányba halad a társadalom és az ország. A döntéshozás és a döntéshozók ismeretével különféle vállalatvezetői és befektetői csapdák is elkerülhetők, az üzlet és a politika között azonban választani kell, mindkettőben egy időben nem lehet sikeres az ember – véli az önmaga erejéből Kína legtehetősebbjévé lett Cong, aki a kínai parlament jelenleg is zajló éves ülésszakának egyik küldöttje.

A Wahaha italóriás 68 éves tulajdonosa úgy fogalmazott: ő maga egy befutott vállalkozás vezetőjeként teljesítette társadalmi kötelezettségeit, de ennél tovább nem kíván menni, a vezetéssel szemben szándékosan tartja a távolságot. Az elmúlt időszakban sorozatban nyilvánosságra kerülő, magas rangú hivatalnokokat érintő korrupciós botrányok következtében felerősödött és az óriási jövedelmi szakadék miatt egyébként is növekvő gazdagellenes közhangulat kapcsán Cong rámutatott: szemben az általános vélekedéssel, a kínai gazdagok csekély része szerezte korrupcióval vagyonát, a nagy többség keményen dolgozott, és legitim eszközökkel tett szert eszközeire.

A vagyoni különbségek kérdése kapcsán a leggazdagabb kínai úgy fogalmazott: a gazdagoknak aktívabb szerepet kellene vállalniuk a társadalom segítésében, egyebek között olyan projektekbe kellene fektetniük, illetve olyanokat létrehozniuk, amelyek más emberek jólétének növeléséhez járulnak hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.