Ismét bevetették a francia légierőt a Csádba behatoló fegyveres csoport ellen

Ismét bevetették a francia légierőt Csádban egy erősen felfegyverzett csoport ellen, amely Líbiából hatolt be a közép-afrikai országba – közölte szerdán a francia vezérkar.

Forrás: MTI2019. 02. 06. 21:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A behatoló fegyveresekkel Franciaország és Csád már a múlt hét végén felvette a harcot.

Február 5-én és 6-án is Mirage 2000 típusú harci repülőgépeket küldtek ellenük a gépek csádi fővárosban, N,Djamenában lévő támaszpontjáról. Az akciót egy pilóta nélküli drón is támogatta. A csapások eredményeként harcképtelenné tettek ötvenből mintegy húsz felfegyverzett kisteherautót – írta közleményében a vezérkar.

Ezek közül az egyikre vasárnap már csapást mértek a francia harci repülőgépek.

A behatolók kormányellenes ellenállókként azonosították magukat, akik 2008-ban katonai hatalomátvételt kíséreltek meg. Ezt a francia beavatkozás hiúsította meg.

Franciaország közel 3 ezer katonát állomásoztat Csádban, Maliban, Burkina Fasóban, Nigerben és Mauritániában, hogy megakadályozza a dzsihadista csoportosulások térnyerését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.