Szenegáli kormányfő: a hivatalban lévő elnök nyerte az államfőválasztást

Macky Sall, a hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Szenegálban – jelentette be a Mohamed Dionne szenegáli kormányfő.

Forrás: MTI2019. 02. 25. 7:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dionne a szavazóhelyiségek zárása után néhány órával, hétfőre virradóra jelentette be, hogy az 56 éves Macky Sall elnyerte második elnöki mandátumát a szavazatok „legalább 57 százalékával”, és így nem lesz szükség második fordulóra.

A miniszterelnök közölte azt is, hogy Macky Sall egyet leszámítva az ország összes térségében győzelmet aratott a voksoláson.

Az elnök két fő kihívója, az 59 éves Idrissa Seck volt kormányfő és a 44 éves Ousmane Sonko parlamenti képviselő elutasította Sall győzelmét, mondván, hogy a szavazatösszesítés még nem ért véget, így még túl korai bárkit is győztesnek kikiáltani.

Mohamed Dionne az elnök pártjának, a Szövetség a Köztársaságért nevű tömörülésnek a politikusa.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.