időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Trump hamarosan új amerikai ENSZ-nagykövetet jelölhet ki

Forrás: MTI
2019.02.17. 09:50

Donald Trump amerikai elnök jelöltje, Heather Nauert lemondott az Egyesült Államok ENSZ-nagyköveti tisztségére jelöltségéről – közölte az amerikai külügyminisztérium szombaton.

A külügyi szóvivő családi okokkal indokolta döntését.

„Hálával tartozom Donald Trump elnöknek és Mike Pompeo külügyminiszternek, amiért bizalmukat fejezték ki irántam azzal, hogy fontolóra vettek az ENSZ-nagyköveti tisztség betöltésénél” – hangsúlyozta Nauert közleményében. „Az utóbbi két hónap fárasztó volt családomnak, ezért az érdekeit a legjobban az szolgálja, ha visszavonom a jelentkezésemet” – tette hozzá.

Trump tavaly decemberben jelölte Heather Nauert új ENSZ-nagykövetnek, a posztjáról év végén távozott Nikki Haley helyére.

Nauert szóvivői megbízatását megelőzően újságíróként és a konzervatív Fox News televízió műsorvezetőjeként dolgozott. Bírálói azzal érveltek, hogy nincs meg az ENSZ-nagyköveti munkakör betöltéséhez szükséges politikai és diplomáciai tapasztalata

A külügyminisztérium szerint Trump hamarosan bejelentést tesz egy új jelöltről.

Pompeo hangsúlyozta, hogy Nauert kiválóan teljesítette szóvivői feladatát. A külügyminiszter hozzáfűzte: nagy tisztelettel viszonyul Nauert döntéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.