Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A Demokrata Párt nem akar részt venni a Fox televízió tévévitáin

Az amerikai Demokrata Párt nem járul hozzá, hogy elnökjelöltségre pályázó politikusai tévévitáinak a republikánusokhoz közel álló Fox televízió is házigazdája lehessen – jelentette be szerdán a párt vezető szerve, az országos bizottság. Trump nem hagyta válasz nélkül a döntést, hasonló eljárást helyezett kilátásba az „álhírek televízióival” szemben.

Forrás: MTI2019. 03. 07. 6:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tom Perez, a párt elnöke közleményben tudatta: a demokraták nem engedik meg a jobboldali televíziónak, hogy a 2020-as elnökválasztási folyamat során politikusaik akár csak egyetlen tévévitáját is a Fox szervezze.

Perez a The New Yorker című hetilapban a héten megjelent riportra hivatkozott. Az írás Donald Trump elnök és a Fox újságírói közötti személyes kapcsolatokat feszegette, hangsúlyozva azt is, hogy az elnök és munkatársai az exkluzív információkat és interjúkat gyakran a Fox televíziónak adták.

A demokrata pártelnök a hetilap cikkéből azt a következtetést vonta le, hogy – mint közleményében fogalmazott – a Fox „nincs abban a helyzetben, hogy korrekt és semleges vendéglátója legyen jelöltjeinknek a vitákra”.

„Következésképpen a Fox News nem lesz médiapartnerünk a 2020-as demokrata párti előválasztási vitákban” – olvasható a pártelnök közleményében, amelyről a The Washington Post számolt be.

A Fox televízió illetékesei egyelőre csak annyit fűztek hozzá: remélik, hogy a Demokrata Párt átgondolja még az álláspontját, és lehetővé teszi a Fox némely újságírójának is, hogy demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok vitáját vezesse.

A Demokrata Párt a 2016-os előválasztások idején is elutasította, hogy elnökjelölt-aspiránsai vitájának bármelyikét is a Fox munkatársa vezesse.

A demokraták állásfoglalása után szinte percekkel Donald Trump a Twitteren reagált a bejelentésre. „Rendben, akkor azt hiszem, én ugyanezt fogom tenni az álhírek televízióival és a radikálisan baloldali demokratákkal a választási vitákban” – üzente az elnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.