Ausztriában a nőnap után a nemzetközi férfinap is szabadnap lesz a diplomatáknak

Forrás: MTI2019. 03. 08. 22:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztria külügyminiszternője, Karin Kneissl a nemzetközi nőnapon szabadnappá nyilvánította az osztrák diplomaták számára a nemzetközi férfinapot, november 19-ét – jelentette a Die Presse című napilap.

Az osztrák diplomatanők számára 2018-ban nyilvánították szabadnappá a nemzetközi nőnapot, és az ebből az intézkedésből fakadó jogi komplikációkat kívánja kiküszöbölni Kneissl jelenlegi intézkedésével.

A nemzetközi férfinap nem jelent a diplomaták számára pótlólagos szabadnapot, hanem a rendelkezésre álló szabadságnapok közé számít.

Mivel a munkából való távolmaradás nem kötelező, ezért november 19-ig várni kell arra, hogy kiderüljön, hány osztrák diplomata él a lehetőséggel – írta a lap.

A pénteki nemzetközi nőnap kapcsán ugyanakkor a Die Presse megjegyezte, hogy Kneissl volt az egyetlen nő, aki ezen a napon bent volt a bécsi külügyminisztériumban.

1999-ben Trinidad és Tobago javaslatára, az ENSZ támogatásával nyilvánították november 19-ét nemzetközi férfinappá.

A kezdeményezéshez számos ország csatlakozott, Magyarországon kilenc éve ünnepelték először.

A cél a nők és férfiak közötti egyenlőség elősegítése, a férfi példaképek kiemelése, a nemek közötti kommunikáció összehangolása, azoknak a problémáknak a kezelése, amelyekkel a férfiak nap mint nap szembenéznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.