Csapásokat mért egy jemeni légibázisra a szaúdi vezetésű koalíció

Csapásokat mért a jemeni főváros, Szanaa repülőteréhez csatlakozó légitámaszpontra a jemeni harcokban részt vevő, szaúdi vezetésű katonai koalíció – közölte szerda éjjel az SPA szaúdi hírügynökség.

Forrás: MTI2019. 05. 02. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapások célpontjai a húszi lázadók drónkarbantartó létesítményei, illetve a drónszakértők és -irányítók által használt helyiségek voltak – idézte az SPA a koalíció szóvivőjének, Turki al-Máliki ezredesnek a szavait.

„Az Irán által támogatott, terrorista húszi milícia katonai bázissá alakította a szanaai repülőteret, olyan helyszínné, ahonnan drónokat lehet indítani a regionális és nemzetközi biztonságot fenyegető terrorista támadások végrehajtására” – hangoztatta Máliki.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy legitim célpontokról van szó, és az ellenük végrehajtott művelet összhangban van a nemzetközi humanitárius joggal.

A húszik ellenőrizte al-Maszíra televízió előzőleg azt jelentette, hogy 13 légicsapás érte a szanaai al-Dulaimi légitámaszpontot.

A jemeni főváros egyik lakója a Reutersnak elmondta, hogy erőteljes robbanások rázták meg a város északi részét, ahol a repülőtér és a katonai támaszpont található.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és más szunnita arab országok által támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket támogató arab koalíció, miután a húszik elfoglalták az ország északi részének nagy részét és a fővárost, Szanaát is, elűzve onnan a nemzetközileg elismert kormányt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.