Tornádók pusztítanak az USA több államában

Forrás: MTI2019. 05. 23. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tornádók pusztítanak napok óta az Egyesült Államok középső részén elterülő Texas, Oklahoma, Missouri és Kansas államban. A missouri Joplin város közelében hárman életüket vesztették és sokan megsérültek helyi tisztségviselők szerint, akiket az NBC tévé idézett.

Joplint szinte napra pontosan nyolc évvel ezelőtt majdnem teljesen elpusztította egy tornádó, és 158 ember halálát okozta.

A szomszédos Oklahoma államban a mostani tornádó hatására hirtelen megáradt az Arkansas folyó. Webbers kisvárosban sok lakosnak biztonságos helyre kellett menekülnie otthonából.

Súlyos károktól tartanak a missouri Jefferson városban is, ahol szintén nemcsak a szél, hanem áradás is pusztít, mert jelentősen nő a Missouri folyó szintje. Vízszintemelkedés várható a Mississippin is.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerda estig 22 tornádóról kapott bejelentést, de közölte, hogy ezek között lehet ismétlődés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.