Macron: Mindhárom EU-intézmény vezetőjéről döntésnek kell születnie

Forrás: MTI2019. 06. 30. 18:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindhárom uniós intézmény, az Európai Bizottság, a Parlament és a Tanács elnökéről is döntésnek kell születnie a vasárnapi, rendkívüli uniós csúcstalálkozó során, az Európai Központi Bank következő vezetőjéről egy későbbi időpontban határozhatnak – jelentette ki a francia elnök Brüsszelben, a rendkívüli EU-csúcsértekezletre érkezve vasárnap.

Emmanuel Macron újságíróknak adott nyilatkozatában fontosnak nevezte, hogy az Európai Tanács egynapos csúcstalálkozóján „új csapatot” legyenek képesek összeállítani, s hogy „válaszok szülessenek” a legfontosabb kérdésre, arra, hogy kik vezetik az uniós intézményeket a következő években.

„Két férfinak és két nőnek kell helyet foglalnia” a megnevezett négy vezető tisztségben – húzta alá a francia elnök.

A tagországok állam- és kormányfői vasárnap este rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, egyetlen napirendi pontként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.