Merkel: Tabuk nélkül kell szembeszállni a neonácikkal

A neonácikkal megjelenésük pillanatában és tabuk nélkül kell felvenni a küzdelmet – jelentette ki szombaton Angela Merkel német kancellár, miután a hónap elején pártja egyik politikusát meggyilkolta egy szélsőjobboldali támadó, aki a gyanú szerint neonáci csoportokkal állt kapcsolatban.

Forrás: MTI2019. 06. 22. 20:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szövetségi kormány ezt nagyon-nagyon komolyan veszi” – szögezte le a kancellár Dortmunban a németországi protestáns egyházak napján.

Walter Lübckét, Hesse tartomány Kassel körzetének kereszténydemokrata vezetőjét június 2-án lőtte agyon otthonában egy akkor még ismeretlen tettes. A múlt hét végén vettek őrizetbe a gyilkossággal összefüggésben egy 45 éves férfit, aki neonáci csoportokkal is kapcsolatban állt.

Heiko Maas szociáldemokrata külügyminiszter pár órával korábban a Twitteren arra hívta fel a figyelmet, hogy „Németországnak terrorizmusproblémája van”. Mint fogalmazott: 12 ezer, erőszakra is hajlandó jobboldali szélsőséges van az országban, és közülük 450 embernek az ellenük kiadott letartóztatási parancs ellenére sikerült felszívódnia a hatóságok elől.

„Még jobban kell védekeznünk! Tapodtat sem engedhetünk a szabadság ellenségeinek!” – írta Maas.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió politikusa tudatta, hogy a kormány megvizsgálja, hogy milyen alkotmányos eszközök állnak rendelkezésre a szélsőjobboldal visszaszorítása érdekében. Seehofer felvetette, hogy korlátozni lehetne a véleménynyilvánítás szabadságát az interneten, és vizsgálatot lehetne indítani azok ellen, akik gyűlöletre uszítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.