időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Nyolc eltűnt hegymászót keresnek az indiai hegyi mentők

Forrás: MTI
2019.06.02. 16:17

Indiai hegyi mentők kutatnak az után a nyolc hegymászó után, akik a India második legmagasabb hegycsúcsának megmászása közben tűntek el.

A brit Martin Moran vezette hegymászócsoport május 13-án indult el a Himalájában az India északi részén fekvő, Nanda Dévi 7817 méter magas keleti hegycsúcsára. A csapatnak négy brit, két amerikai, egy ausztrál tagja volt, és egy indiai túravezető is kísérte őket. Moran korábban már kétszer megmászta a Nanda Dévit.

A nyolctagú csapatnak május 31-én, pénteken kellett volna visszaérnie az alaptáborba. Ám mivel nem értek oda, riadóztatták a hegyi mentőket. A helyi hatóságok elmondták, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt négy brit hegymászót, akik a második alaptáborban voltak, vasárnap lehoztak a hegyről. Ők nem voltak az expedíció tagjai, de május 26-ig tartották a kapcsolatot a nyolc mászóval – számolt be róla a BBC News.

Az eltűnt mászók utáni kutatás szombaton indult, de vasárnap, a rossz időjárás miatt le kellett fújni. A kutatás a helyi illetékesek szerint hétfőn folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.