A lengyelek többsége belföldi nyaralást tervez

A lengyelek közel kétharmada, mintegy húszmillió ember készül nyári utazásra, többségük belföldi nyaralást tervez – közölte a lengyel turisztikai kamara szóvivője pénteken a TVN24 kereskedelmi hírtelevízióval.

Forrás: MTI2019. 07. 12. 20:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő az Ipsos Polska által végzett korábbi felmérésre hivatkozott, amely szerint a tavalyi évhez képest kétmillióval több lengyel készül nyaralni az idén.

Az utazások legkedveltebb célpontja hagyományosan a balti tengerpart, emellett jelentős turistaforgalmat jegyeznek a dél-lengyelországi hegyi központokban is – mondta a szóvivő.

A nyaralók 48 százaléka kisebb panziókat és kiadó szobákat választ. Egyre kedveltebb az igényes luxusszállás, valamint az aktív üdülési formák, a tematikus utazások, az agroturizmus, utóbbi különösen a gyermekes családok körében népszerű.

Az Ipsos felmérése szerint a lengyelek több mint fele önállóan szervezi nyári szabadságát, az utazási irodák szolgálatait 49 százalékuk veszi igénybe.

A külföldi nyaralásra készülő lengyelek a leggyakrabban Horvátországot, Görögországot és Spanyolországot választották úti célként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.