Megemlékeztek a holdra szállásról

2019. 07. 22. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyszerű találkozó volt Donald Trump elnökkel. Arról beszélgettünk, milyen legyen Amerika jövője a világűrben, hogyan válaszoljuk meg a világűr kihívásait” – írta Twitter-bejegyzésében Buzz Aldrin, miután Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban fogadta az ötven évvel ezelőtti holdra szállás még életben lévő két űrhajósát, a 89 éves Aldrin mellett a nála egy évvel fiatalabb Michael Collinst.

Az 1969. július 20-án elsőként a Holdra lépő Neil Armstrongot – aki 2012-ben hunyt el – 19 perccel később követő Aldrin bejegyzésében hozzáfűzte, „őrizzük meg Amerika nagyságát a világűrben!” Szombaton a texasi Houstonban, a NASA-központban tartottak megemlékezést, de az ország számos más települése is rendezvényekkel, fényjátékokkal ünnepelt. Így a fővárosi Washington-emlékműre rávetítették az Apollo-11 űrhajó képét. Tegnap sikeresen összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az évfordulóra feljuttatott orosz űrkabin. Ez három űrhajóst vitt az állomásra, egy ­amerikait, egy oroszt és egy olaszt, hogy csatlakozzanak a március óta fent lévő kollégáikhoz.

Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.