Hidvéghi Balázs: A Fidesz-KDNP szavazatai is kellettek a sikerhez

Az Európai Parlament szűk többséggel, 383 szavazat és 327 ellenszavazat mellett megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság következő elnökének.

Judi Tamara (Strasbourg)
2019. 07. 16. 19:41
VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2019. július 16. Az Európai Bizottság elnökének megválasztott Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örülünk Ursula von der Leyen megválasztásának, és látható, hogy a magyar kormánypártok 13 szavazata is szükséges volt a sikerhez – kommentálta a döntést lapunknak Hidvéghi Balázs, utalva a német politikus mindössze kilenc fős parlamenti többségére.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint az is örömteli, hogy az Európai Bizottságnak első alkalommal lett női vezetője.

– Megelőlegezett bizalommal vagyunk von der Leyen asszony felé. Kiegyensúlyozottabb és józanabb politikára számítunk a következő bizottsági elnöktől

– fogalmazott a politikus, példaként a bevándorláspolitikai szigort említve. Mint mondta, a kormánypártok számon fogják kérni a magyar választók akaratát, így többek között azt, hogy az uniós vezetőknek meg kell állítaniuk a bevándorlást.

– Tisztelettel kell lenniük a közép-európai országok irányába, illetve azok szuverenitása felé – folytatta Hidvéghi Balázs.

A felvetésre, hogy Ursula von der Leyenen a baloldali és liberális képviselők a magyar jogállamiság helyzetét is számon kérték, az EP-képviselő elmondta: a német politikus józanságának a bizonyítéka, hogy nem ült fel erre a vonatra. – Hazánkban csorbítatlan a jogállam – szögezte le, hozzátéve: Magyarország bármiféle jogállamisági mechanizmusnak áll elébe.

Az Európai Parlament szűk többséggel, 383 szavazat és 327 ellenszavazat mellett megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság következő elnökének.

A jelöltnek 374 voksra volt szüksége a többséghez, így mindössze kilenc szavazaton múlott a sikere.

A láthatóan meghatott német politikus megköszönte a testületnek a bizalmat.

– Ez egyben Európába vetett bizalom is. Keletről nyugatra és északról délre – fogalmazott von der Leyen,

aki most megkezdi a bizottsági testület összeállításának előkészületeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.