Több tucat migránst vett őrizetbe a görög rendőrség

Több tucat migránst vett őrizetbe a görög rendőrség az észak-görögországi Szalonikiben jogellenes tartózkodás címén, illetve két nagyobb görög repülőtéren, ahol többen is hamis személyazonosító okmánnyal akartak külföldre utazni.

Forrás: MTI2019. 07. 30. 20:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 60, különböző országokból származó migránst vettek őrizetbe Szalonikiben több razzia során, amelyet azt követően tartottak, hogy az elmúlt napokban számos erőszakos incidens történt a fő vasútállomás környékén.

Az utóbbi napokban több olyan videofelvétel is terjedt a görög médiában, amelyen az egyebek között vasrudakkal és késekkel felfegyverkezett migránsok közötti összecsapások voltak láthatóak a szaloniki vasútállomás környékén. Helyi médiajelentések szerint az összetűzések rivális afgán, indiai, pakisztáni és bangladesi bandák között robbantak ki.

Szintén kedden a görög rendőrség beszámolt arról, hogy őrizetbe vett 13 migránst Szandoríni és Kósz szigetének repülőterein, akik hamis személyazonosító okmánnyal akartak Olaszországba és Közép-Európába utazni.

Az elmúlt hét során további 21 migránst vettek őrizetbe hasonló okokból több kisebb repülőtéren – közölte a rendőrség.

Szalonikiben migránsok ezrei várakoznak annak reményében, hogy Nyugat-Európába utazhatnak a hagyományos balkáni útvonal – 2016-os lezárása óta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.