A monszunesőzések már több mint 160 halálos áldozatot követeltek Pakisztánban

A monszunesőzések elöntötték vasárnap a dél-pakisztáni Karacsi utcáit, 17 ember halálát okozva. Július óta már 161 halálos áldozatot követeltek az esőzések az országban – közölte vasárnap a nemzeti katasztrófavédelmi hatóság.

Forrás: MTI2019. 08. 11. 23:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap folyamán több mint 180 milliliter esővíz zúdult a pakisztáni kikötőváros utcáira. Szahib Mumtáz, a katasztrófavédelem szóvivője szerint valószínűleg csak hétfőn fog alábbhagyni az esőzés. A városban történt haláleseteket beomló tetők és leszakadt villanyvezetékek okozták.

Murad Ali Sah, a terület kormányzója sajtótájékoztatón elmondta, hogy számtalan ember otthonát mosta el az eső és az ár, őket ideiglenesen felállított sátrakban helyezték el és élelmiszerrel, gyógyszerrel látják el a hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.