Éles lőszerrel lőttek az íjakkal és nyilakkal felfegyverkezett tömegbe

Pápua tüntetőkre nyitottak tüzet az indonéziai biztonsági erők szerdán, helyi lakosok szerint hat embert megöltek és sokat megsebesítettek.

Forrás: MTI2019. 08. 28. 16:14
Police officers stand guard during a protest in Mimika, Papua
Police officers stand guard during a protest in Mimika, Papua, Indonesia, August 21, 2019 in this photo taken by Antara Foto. Antara Foto/Sevianto Pakiding via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. INDONESIA OUT. - RC1FF137F900 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyanilyen értesülést közölt a Suarapapua.com hírportál is.

A tiltakozók Indonézia legkeletibb fekvésű tartományában, Deiyai kormányzóságban egy kormányépületet akartak megostromolni. A jubi.com pápua hírportál szerint több ezren tüntettek, és többek íjakkal és nyilakkal voltak felfegyverkezve.

A tiltakozó mozgalmat, amelyben a múlt hét óta több ezren vettek részt, egy pápua diákok elleni rasszista indíttatású támadás váltotta ki a Jáva szigeti Surabayában augusztus 17-én.

A tüntetők tiltakoztak az etnikai diszkrimináció ellen, a rendbontásokban megrongáltak kormányzati épületeket és egy börtönt is. Több tiltakozó nagygyűlésen függetlenségről szóló népszavazást is követelt.

Dedi Prasetyo, az országos rendőrfőnökség szóvivője tagadta, hogy a biztonsági erők „provokációból” tüntetőkre lőttek volna. Szerinte az összetűzésben egy katona meghalt és három rendőr megsebesült. „A biztonsági erők megpróbáljak az ellenőrzésük alatt tartani a helyzetet” – közölte Prasetyo, és leszögezte, hogy csak a rendőrség által kiadott információ hiteles.

Eko Daryanto katonai szóvivő azt mondta, hogy egyelőre nem ismert az áldozatok száma, mert a kommunikáció korlátozott a térséggel.

A hatóságok mintegy 1200 fős rendőri erősítést is vezényeltek a térségbe, ahol a szakadár konfliktusok miatt évtizedek óta megerősített katonai jelenlét van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.