Plácido Domingo Magyarországról kapott üzenetet

A Plácido Domingo Classics Fesztivál adta ki azt a közleményt, amelyben megerősítik invitációjukat a világhírű operaénekes számára.

Forrás: MTI – OS2019. 08. 14. 19:26
null
Több mint tízezer kellően korán érkezett és a zord időben is kitartó néző hallhatta a világklasszist Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idealista békekövet

Hatvan éve a színpadon, napjainkig 151 szerep, több száz kép-és hangfelvétel, világszerte rekord számú CD és DVD eladás, megszámlálhatatlan elismerés. Ahogy írták, kétségkívül a rekordok, a szuperlatívuszok művésze.

Ő a felejthetetlen Don José a Francesco Rosi rendezésében bemutatott Carmen-filmben. Az eredeti helyszíneken játszódó Tosca előadáson a televíziós élőközvetítésnek köszönhetően sok millióan láthatták Cavaradsossi szerepében. 1990-ben Luciano Pavarotti, José Carreras és ő egy korszakalkotó hármast hoztak létre. Ő napjaink operajátszásának a motorja.

Caruso óta az első tenor, aki huszonegyszer lépett fel a Metropolitan évadnyitó előadásán, százegyszer hívták a függöny elé, nyolcvanperces tapsorkán köszöntötte az Otello bécsi bemutatóján 1991-ben.

A szívéhez legközelebb áll a Végtelen szeretet című albuma, amelyen Wojtyla pápa versein keresztül a megbékélés, a tolerancia üzenetét tolmácsolja.

Őszinte szeretettel, és önzetlenül segít az élet bármely területén, és soha nem tévesztette szem elől a bajbajutottakat. Az 1985-ös mexikói földrengés után az elsők között ajánlotta fel a segítségét, és aktív közreműködő volt a mentési munkálatokban.

A színházi portástól az államelnökökig mindenkit egyforma tisztelettel illet. Azon kevés művészek egyike, akik a személyüket körülvevő sztárolás mellett is megőrizték az emberségüket. Minden megnyilvánulásából végtelen szeretet árad. Elegancia, közvetlenség és nyitottság jellemzi.

Minden földrészen ismerik és tisztelik. Érzelemben gazdag, különleges hangjával több évtizede sok-sok millió embernek szerez örömteli pillanatokat.

„Idealista békekövetnek vallja magát. Véleménye szerint a zenének nincs nemzeti, ideológiai hovatartozása. Mindenkin és mindenen felülemeli az embereket, bárhol élnek, bármiben hisznek.” A határokon átívelő művészi munkája, és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegve 2017-ben fesztivált alapítottak New York-ban. Közel húsz éve dolgozunk együtt, amire különösen büszkék vagyunk.

„Plácido Domingo, szeretettel várunk Magyarországra!” írta a Plácido Domingo Classics Fesztivál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.