Terhelő bizonyítékot emlegetnek az észak-macedón miniszterelnök ellen

Bojan Jovanovski, ismertebb nevén Boki 13 akkor került a figyelem középpontjába, amikor elkezdtek kiszivárogni az észak-macedón politikai botrányhoz vezető hangfelvételek. Az országában ismert műsorvezető a napokban arról számolt be, hogy terhelő bizonyítékai vannak Zoran Zaev szociáldemokrata kormányfő, illetve a teljes politikai vezetés ellen, és nem tudják elhallgattatni. „Ha megölnek a börtönben, a bizonyítékok anyámnál vannak„, közölte a műsorvezető – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Zoran Zaev egyébként Soros György közeli emberének, és kormánya más tagjaival együtt a milliárdos szövetségesének számít. A nemrég kirobbant botránysorozat kapcsán sokan az ő lemondását is követelik.

Forrás: ORIGO2019. 08. 12. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bojan Jovanovski, közismert nevén Boki 13 megfenyegette a jelenlegi észak-macedón kormányfőt, Zoran Zaevet és társait.

A Kurir nevű szerb portál észak-macedón forrásaira hivatkozva számolt be arról, hogy a botrányba keveredett, majd letartóztatott médiaszemélyiség, Boki 13 tárgyalásán kijelentette, bizonyítékai vannak Zoran Zaev szociáldemokrata észak-macedón miniszterelnök és más politikai vezetők ellen.

A Kurir forrása szerint arról is beszélt, hogy ha megkínozzák, vagy esetleg meghal a börtönben, még akkor is, ha ezt öngyilkosságnak próbálják meg beállítani, a bizalmasai közlik a terhelő bizonyítékokat Zaevvel és az észak-macedón politikai elittel szemben.

Boki 13 úgy fogalmazott, hogy a bizonyítékokat szétszórta, ha pedig bármi történne vele, akkor ezeket a bizalmasai nyilvánosságra hozzák, ezzel pedig „kinyílik Pandora szelencéje„.

Bojan Jovanovski ellen néhány hete folyik a nyomozás. Több millió eurós zsarolással vádolják. A gyanú szerint Boki 13 több millió eurót kért Jordan Kamchev milliomostól cserébe azért, hogy szabadlábra helyezzék az ellene folyó nyomozás során, és a nyomozást is megszüntessék ellene.

A botrányba az ügyben eljáró korrupcióellenes Különleges Ügyészi Hivatal vezetője, Katica Janeva is belebukott, mert a zsaroláshoz felhasznált anyagok az ő hivatalából kerülhettek ki. Így a főügyész kénytelen volt lemondani.

Katica Janevát egyébként Soros György macedóniai hálózata tagjának tartják. Nem mellesleg Janeva Zoran Zaev kormányfő embere, aki szintén feltűnően jó viszonyt ápol az amerikai milliárdos üzletemberrel.

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.