Szabadon engedték azt a kanadai férfit, akit tavaly óta tartottak fogva Szíriában

Visszanyerte szabadságát pénteken az a kanadai férfi, akit szíriai utazgatása közben tartóztatott le még tavaly a szíriai kormány, ám továbbra sem tudni, hogy miért börtönözték be.

Forrás: MTI2019. 08. 09. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kristian Lee Baxtert Libanonban engedték szabadon, ahol könnyeivel küszködve sajtótájékoztatót tartott oldalán a libanoni biztonsági szolgálat vezetőjével és Kanada libanoni nagykövetével.

„Azt hittem örökre börtönben leszek, nem tudtam, hogy bárkinek is tudomása lenne arról, élek” – mondta a férfi, majd megköszönte a kanadai nagykövetségnek és az ügyében közvetítő libanoni hatóságoknak, hogy „kisegítették” Szíriából.

Továbbra sem tudni, hogy pontosan mit csinált Baxter Szíriában, mielőtt bebörtönözték.

Kanada nagykövete közölte: nem fedhet fel semmilyen részletet az ügyről. A libanoni biztonsági főnök is csak annyit mondott, hogy Baxter szíriai törvény megsértésével „kapcsolatban” került rács mögé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.