időjárás 24°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Elítélte a melegfelvonulást, gyűlöletbeszéddel vádolják

Mártonffy Attila
2019.09.09. 10:18

Rendőrségi eljárás folyik Päivi Räsänen (képünkön) finn kereszténydemokrata parlamenti képviselő asszony, volt belügyminiszter ellen állítólagos gyűlöletbeszéde miatt. „Bűne”, hogy Twitter-bejegyzésében bírálta evangélikus egyházát amiatt, hogy képviseltette magát az LMBT-közösség júniusi felvonulásán. Kritikáját egy bibliai idézettel, Pál apostol rómaiakhoz írt leveléből vett mondatokkal támasztotta alá, amelyek szégyenként bélyegzik meg az azonos neműek kapcsolatát: „Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén...” (1:24–27, fordította Károli Gáspár).

A vizsgálatot szexuális és nemi kisebbségek elleni felbujtás gyanújával indították – írja a Fox News amerikai híroldal és a Helsinki Times.

Räsänen, aki maga is tagja a finn lutheránus egyháznak s egy evangélikus lelkész felesége, még augusztusban ezt írta: „Nem aggódok, mivel bízom benne, az ügy nem jut el az ügyészségre. Csak az aggaszt, hogy a Biblia idézése lassan már illegális lesz.”

A képviselőt egyébként a hagyományos keresztény értékek védelmezőjének és az abortusz ellenzőjének tekintik a parlamentben. Miután homofóbnak bélyegezték, ezt írta: „Nem igazságos a keresztény meggyőződést fóbiának nyilvánítani.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.