Elsüllyedt egy hajó Kongóban, sokan eltűntek

Elsüllyedt egy áru- és utasszállító hajó a Kongó folyóban a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa, Kinshasa térségében, legalább 36 ember eltűnt – közölte a rendőrség vasárnap.

Forrás: MTI2019. 09. 15. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség Twitter-bejegyzése szerint 76 embert mentettek ki a vízből, további 36 embert azonban eltűntként tartanak nyilván.

A szerencsétlenség vasárnapra virradóra történt, a baleset okai egyelőre nem ismeretesek – közölte az AFP francia hírügynökséggel Pierrot-Rombaut Mwanamputu rendőrségi szóvivő.

A nyugati Mai-Ndombe tartományból induló hajó a fővárostól mintegy 100 kilométerre található Maluku városánál szenvedett hajótörést, ahol a folyó sodrása erős.

Az afrikai országban, ahol sok ember közlekedik hajóval, gyakoriak a balesetek, amelyeknek legfőbb oka a hajók rossz állapota, a közlekedési jelzések hiánya, valamint az, hogy a hajók sokszor utasokkal és rakományokkal túlzsúfoltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.