időjárás 13°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Joe Kennedy III. indul a jövő évi amerikai szenátusi választásokon

Forrás: MTI
2019.09.22. 15:31

Jelöltként indul a jövő évi szövetségi szenátusi választásokon Joe Kennedy III., a Kennedy politikai dinasztia tagja.

Ötvenhét éve, 1962 óta ő az első a családból Edward Kennedy után, aki államában, Massachusettsben megpályázza a szenátusi tagságot.

A politikus támogatói előtt szombaton mondott beszédet Kelet-Bostonban, ahol több mint egy évszázada Írországból érkezve a család megtelepedett az Egyesült Államokban. „Donald Trump amerikai elnök arra késztette az embereket Amerikában, hogy régóta esedékes számvetést végezzenek, és az, ahogyan erre válaszolunk, elmond mindent arról, hogy kik vagyunk” – fogalmazott Joe Kennedy III.

Hozzátette, „le kell győznünk azt az összetört rendszert, amely lehetővé tette (Trump) számára, hogy a legfelső tisztségbe emelkedjen, le kell győznünk az elavult struktúrákat, a régi szabályokat, a mindennapi elnyomásokat és igazságtalanságokat, amelyek visszatartották az embereket a válaszadástól”.

Joe Kennedy III. unokája az 51 éve meggyilkolt Robert F. Kennedynek, az ugyancsak merénylet áldozatává vált John F. Kennedy elnök öccsének. Robert F. Kennedy igazságügy-miniszter volt bátyja kormányában, majd öt évvel később indult az elnöki tisztségért, de még a Demokrata Pártban elért előválasztási győzelme után meggyilkolták Los Angelesben.

Unokája, a 38 éves Joe Kennedy III. a jövő évi demokrata párti előválasztáson a 73 éves Edward Markey-vel mérkőzik meg a szövetségi szenátusi helyért.

A fiatal politikust megkérdezték arról, miképpen vélekedik ellenfeléről. Nem kívánta közvetlenül bírálni, és azt mondta nagyon jó ember, küzdelmük nehéz verseny lesz.