Javában zajlik az illegális bevándorlás

Magyar Nemzet
2019. 10. 24. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-balkáni embercsempész bandát számolt fel az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) szlovén, horvát, olasz és boszniai rendőri segítséggel – jelentette az MTI. A nemzetközi akcióban tíz szlovén, horvát, szerb és boszniai állampolgárt vettek őrizetbe, akik Bosznia-Hercegovinából csempésztek migránsokat Horvátországba, majd onnét Szlovéniába és más európai uniós országokba. A hálózat feje egy 28 éves szlovén állampolgár volt.

A bűnözői csoport tagjai április óta 150 szíriai, iraki, iráni, eritreai és afganisztáni illegális bevándorlót próbáltak meg bejuttatni az Európai Unió területére, egyenként 1500 és 3000 euró (mintegy 500 ezer és egymillió forint) közötti összeg ellenében.

A migránsokat gépkocsikkal vették fel a boszniai határhoz közeli két horvát település, Sziszek és Lika területén, majd Isztriába szállították, ahol közvetlenül a szlovén határ mellett rakták ki őket. A migránsok a határon gyalog keltek át. A szlovén oldalon ismét embercsempészek vártak rájuk. A vádlottak ellen saját országukban indult eljárás.

Illegális bevándorlókat szállított az a hajó is, amely a görögországi Kósz-sziget közelében összeütközött a parti őrség járőröző vízi járművével. Az ütközésben egy bevándorló meghalt, hat társa megsérült, két ember eltűnt – közölte tegnap a görög parti őrség.

A baleset éjszaka történt, a 34 bevándorlót szállító hajó nem volt kivilágítva. Egy férfi és egy hároméves gyerek eltűnt. A sérülteket, közöttük egy várandós nőt és két súlyos sérültet kórházba szállították.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.