Elemér 2024. február 28.
logo

Megkezdődött az olasz békemenet

Tóth Loretta (Róma)
2019.10.19. 15:09
Megkezdődött az olasz békemenet

Ahogy a magyarországi békemenetre, úgy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napjára is az ország minden szegletéből tízezrek érkeztek az olasz fővárosba, hogy a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek.

A szerző felvétele

A Liga vezetője már jóval a rendezvény hivatalos kezdete előtt a helyszínre érkezett, csak úgy mint támogatóinak többsége, akik olasz zászlókat a magasba emelve üdvözölték a politikust. A demonstráción részt vesz Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország vezetője és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke is.

A szerző felvétele

A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

A szerző felvétele

A főváros szinte teljesen lebénult a hatalmas tömegtől, a metróállomások aluljáróiból még most is hömpölyög fel a tömeg.

A szerző felvétele

A demonstráció helyszíne egyébként már önmagában szimbolikus: a felirat szerint ugyanis a Lateráni Szent János-bazilika a „a város és a világ templomainak anyja és feje”, Róma, és a világ legjelentősebb katolikus egyházi épülete, a pápai trón székhelye.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.