Elfogadta a pedofíliáért elítélt ausztrál bíboros fellebbezését a legfelsőbb bíróság

Elfogadta szerda reggel az ausztrál legfelsőbb bíróság a pedofília miatt elítélt George Pell bíboros, korábbi vatikáni pénztárnok fellebbezését, s az ügy meghallgatását 2020 márciusában tartják.

Forrás: MTI2019. 11. 13. 6:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pell hatéves börtönbüntetését tölti, mert 2018 decemberében bűnösnek mondták ki öt ízben elkövetett szexuális visszaélés miatt, amelyeket a melbourne-i Szent Patrik-székesegyház templomi kórusának két 13 éves tagjával szemben a kilencvenes években követett el, néhány hónappal azután, hogy a város érsekévé nevezték ki. Victoria állam legfelsőbb bírósága augusztusban elutasította Pell fellebbviteli kérelmét.

Az ausztrál bíboros az eddigi legmagasabb beosztású egyházférfi, akit pedofil bűncselekményért elítéltek. A bíboros 1971-től szolgált papként a százezer lakosú ausztráliai Ballarat városban, később Melbourne, majd Sydney érseke volt. Ferenc pápa 2014 februárjában kinevezte a Vatikán teljes pénzügyi működéséért felelős gazdasági titkárság prefektusának, amely a Szentszék harmadik legmagasabb beosztása. Pell a Vatikánban immár semmilyen tisztséget nem tölt be, de bíborosi címét egyelőre megtarthatta, és a Szentszék mindeddig úgy nyilatkozott, hogy addig nem foglal állást a kérdésben, amíg a fellebbviteli eljárások le nem zárulnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.