Medve támadt vadászra a szlovákiai Sztrázsó-hegységben

Medve támadt egy vadászra a szlovákiai Sztrázsó-hegységben, az 54 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a vadállat a lábát marcangolta össze – közölte Demény polgármestere hétfőn a TASR szlovák hírügynökséggel.

Forrás: MTI2019. 11. 25. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két vadász kutyájával a Nyugati-Kárpátokban elterülő Sztrázsó-hegységben vasárnap egy vaddisznót keresett, amelyet korábban meglőttek. Úgy döntöttek, hogy kettéválnak. Egyikükre támadt rá a bozótosból hirtelen felbukkant medve.

„Összemarcangolta a vadász lábát. Társa meghallotta a férfi kiáltozását, és sikerült visszavonszolni őt az útra, segítséget hívni” – mondta a polgármester. Bár a vadásznak volt fegyvere, képtelen volt megvédeni magát a medve váratlan támadásától – tette hozzá.

A polgármester szerint a medve agresszív viselkedése a térség szokatlanul meleg időjárásával magyarázható. A hegyeket ilyenkor már általában hó borítja. A medvék idegesek, mivel ilyen meleg időben nem képesek megkezdeni téli álmukat – magyarázta.

„Vadásztársaságunk szombatra közös vaddisznó-vadászatot tervezett, de biztonsági okokból lemondtuk” – közölte a polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.