Választási ajándékot kapott Boris Johnson

Munkatársunktól
2019. 11. 12. 11:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brexit Párt nem indít jelölteket a december 12-re kiírt, előre hozott parlamenti választáson abban a 317 választókerületben, amelyeket a kormányzó brit Konzervatív Párt az előző, 2017-ben tartott előre hozott választáson elnyert – jelentette be tegnap Nigel Farage, a legradikálisabb brit EU-ellenes politikai párt vezetője. Farage közölte, hogy indul viszont a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által 2017-ben elnyert összes választókerületben.

A Brexit Párt vezetője úgy fogalmazott, hogy „olyan nagyon” nem szereti a Konzervatív Pártot, de akar adni egy „fél esélyt” Boris Johnson miniszterelnöknek arra, hogy meg lehessen akadályozni az újabb népszavazás kiírását a brit EU-tagságról. Farage ezzel arra utalt, hogy kormányra kerülése esetén a Munkáspárt új megállapodást akar elérni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről, és ezt az egyezményt népszavazásra terjesztené, a bennmaradás lehetőségét is felkínálva a választóknak. A Konzervatív Párt vezetésében korábban aggodalmat okozott, hogy Farage pártja választókat csábíthat el tőlük.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov vasárnap ismertetett felmérése szerint Boris Johnson pártjára a választók 39 százaléka voksolna, a Munkáspárt támogatottsága 26 százalékos. A harmadik legnagyobb országos pártra, a Liberális Demokratákra 17 százaléknyian szavaznának, a Brexit Párt támogatottsága 10 százalékos – írja az MTI.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.