Ismét tűzoltók haltak meg az ausztráliai bozóttüzek oltása közben

Életét vesztette két tűzoltó, három másik pedig megsérült bozóttűz oltása közben az ausztráliai Új-Dél-Wales államban.

Forrás: MTI2019. 12. 20. 20:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzoltóautók csütörtökön konvojban haladtak Sydneytől délnyugatra, amikor egy fa rádőlt az egyik autóra, letaszítva az útról. Két fiatal tűzoltó a helyszínen meghalt, hármat pedig kórházba kellett szállítani sérülésekkel. Utóbbiak állapota stabil.

Az országban október közepe óta nyolc tűzoltó vesztette életét, hat pedig súlyosan megsérült.

Csütörtökön szükséghelyzetet hirdettek ki Új-Dél-Walesben a bozóttüzek és a rendkívüli hőség miatt. Mintegy száz helyen ég a növényzet az államban. Az utóbbi egy napban leégett 40 lakóház, a tüzek kezdete óta pedig mintegy 700. A megsemmisült hivatali és gazdasági épületek száma pedig kétezer.

Péntekre egy kicsit hűvösebb lett a térségben, ami könnyebbséget jelenthet a tűzoltóknak. A napokban két egymást követő napon is megdőlt a 47 fokos országos napi csúcshőmérséklet-rekord.

Az egész országban kétszáz helyen pusztít bozóttűz, ezek közül körülbelül 70 kontroll nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.