A Twitter felfüggesztette Bloomberg kampányának egyik videóját

A Twitter péntek este felfüggesztette a demokraták elnökjelöltségére pályázó Michael Bloomberg milliárdos vállalkozó egyik kampányvideóját. A közösségi médium manipuláltnak ítélte a videót.

Forrás: MTI2020. 02. 22. 12:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A reklámvideót a szerda este a nevadai Las Vegasban az elnökjelölt-aspiránsok számára rendezett tévévita egyes képkockáiból vágták össze.

A vita egy adott pontján Michael Bloomberg a vetélytársai gazdasági életben való jártasságát firtatva azzal fordult hozzájuk, hogy vajon kezdett-e már valamelyikük is vállalkozásba.

Az elnökjelölt-aspiránsok válaszoltak, a videót azonban úgy vágták össze, hogy Bloomberg kérdése után a többi politikus néma maradt, meglepődött, elkerekedett a szeme, nem válaszolt vagy éppen grimaszolt. Azaz felkészületlennek látszott a milliárdos üzletember Bloomberg mellett. A videóról először a Los Angeles Times című lap adott hírt, később azonban törölte a honlapjáról az információt.

A Twitter szóvivője közleményben tudatta, hogy mintegy 70 fiókot töröltek, többet véglegesen. Valamennyi bejegyzés Bloomberget népszerűsítette. A közösségi médium azt is közölte, hogy az érintett fiókok megsértették a manipulációra és levélszemétre vonatkozó szabályokat, amelyek tiltják különböző képek felnagyítását, manipulatív vágását, vagy beszélgetések más fiókokon megjelent szövegekkel történő megszakítását.

Bloomberg kampánycsapata nem kommentálta a történteket. A milliárdos óriási összegeket költ internetes reklámokra, a különböző platformokon történő megjelenésekre, és több száz olyan munkatársat vett fel, aki csakis Bloomberg digitális platformokon történő népszerűsítésével foglalkozik.

A The Wall Street Journal című lap a napokban azt jelentette, hogy e „digitális szervezők” havi 2500 dolláros fizetést kapnak azért, hogy Bloomberget kedvező színben feltüntető fotókat, videókat, bejegyzéseket tegyenek közzé a különböző közösségi médiumokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.