Elemér 2024. február 28.
logo

George csúnyán nekiment Marknak

Csépányi Balázs
2020.02.04. 09:58
George csúnyán nekiment Marknak

Soros a The New York Timesban megjelent cikkében ismét erős bírálatot fogalmazott meg Zuckerberggel, illetve az általa irányított Facebook-kal szemben. Ez az adok-kapok már évek óta tart, és most az amerikai elnökválasztás évében ismét fellángolt.

A milliárdos spekuláns szerint az „arckönyv” tulajdonosának le kellene mondania, mert szerinte a közösségi háló, főként a politikai hirdetések nem megfelelő (!) szűrése miatt, 2016-ban Trump győzelmét eredményezték.

„Úgy gondolom Trump elnök és Mark Zuckerberg rájöttek, hogy érdekeik egybeesnek – egy újabb győzelem még több pénzt jelentene a Facebook vezetőjének” – irigykedett a pénzmogul.

Természetesen a legutóbbi választás hatalmas vesztese, Hillary Clinton is bőszen helyeselt Soros véleményére, úgy fogalmazva meg egyetértését, hogy a Facebook kifejezett szándéka Donald Trump újraválasztása.

De ez nem meglepő, hiszen a 2016-os elnökválasztási kampányban Soros két kézzel szórta a pénzt Hillary kampányára.

Úgy látszik, a Demokraták nagyon berezeltek egy esetleges Trump-újrázástól, mert még a köztudottan velük egy oldalon álló Zuckerberget is Trump-szimpátiával vádolják.

Azt pedig, hogy a Facebook a politikai tartalmakat miként szűri, illetve miként tesz különbséget egyes konzervatív és liberális közzétevők, azok posztjainak tartalma között, nekünk itt Magyarországon nem kell bemutatni.

Van elég, és közel sem pozitív tapasztalatunk ebben a témában.

Lehet ezt még fokozni!?

Soros demokrácia-felfogása szerint bizonyára...

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.