A világjárvány tanulságainak mielőbbi levonását sürgeti a Fidesz-KDNP

Európai parlamenti különbizottság felállítását javasolja a Fidesz-KDNP EP-delegációja a Manfred Webernek címzett levélben.

2020. 03. 19. 14:54
Deutsch Tams
Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai parlamenti (EP) különbizottság felállítását javasolja a Fidesz-KDNP EP-delegációja egy az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének, Manfred Webernek címzett levélben. A Magyar Nemzetnek is eljuttatott dokumentumban a koronavírus hosszú távú gazdasági és szociális hatásai miatt kérik arra a néppártot, hogy kezdeményezze a bizottság létrehozását. Mint írják, fontos lenne, hogy a kormányok, az ipari szereplők, az EP és más uniós intézmények között hatékony legyen a párbeszéd, illetve, hogy az egységes belső piacon hosszú távon ösztönözni tudják a befektetéseket, a munkahelyteremtést és az innovációt.

A Deutsch Tamás, Szájer József és Tóth Edina képviselők által jegyzett levél kitér arra is: a Covid-19 bizottság feladata a válság gazdasági és szociális hatásainak átfogó elemzése, a tanulságok levonása, illetve a gazdasági felépüléshez vezető út lerakása lenne. A levél szerint a csoport az uniós szintű jogszabályalkotás előkészítésével is foglalkozna.

Mivel az Európai Néppárt a parlament legnagyobb frakciója, a Tanácsban is a legtöbb országvezetővel rendelkezik, valamint maga az Európai Bizottság elnöke is a pártcsalád soraiból került ki, az EPP-nek kellene iránymutatónak lennie a világjárvány hatásainak kezelésében – áll a dokumentumban, amely szerint a néppárti magyar delegáció szívesen vállal szerepet a különbizottság felállításában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.