Temérdek EP-eseményt töröltek, de Greta jöhet

A koronavírus-járvány európai terjedése miatt 100-nál is több eseményt és találkozót törölték az Európai Parlament eseménynaptárából. A 17 éves klímaaktivista, Greta Thunberg ugyanakkor kivételt jelent ez alól, a svéd fiatal ma találkozik az EP-elnökével. Az ügy kapcsán több képviselő is értetlenségének adott hangot, kérdéseikkel az EP elnökéhez fordultak – írja a V4NA.

Forrás: V4NA2020. 03. 04. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament honlapján elérhető hivatalos napirend szerint Greta Thunberg a mai napon 12:30-kor találkozik az Európai Parlament elnökével. A találkozó annak fényében érdekes különösen, hogy a koronavírus európai terjedése miatt körülbelül 130 parlamenti eseményt töröltek az EP naptárából, a tinédzser korú klímaaktivista találkozója azonban kivételt jelent ez alól.

Az EUobserver azt írja: az ügy kapcsán több képviselő is megkérdezte David Sassolit, az Európai Parlament elnökét, hogy a fertőzés miatt hozott óvintézkedések ellenére Greta Thunberg találkozója miért maradhatott a szerdai nap programjában. Nuno Melo EP-képviselő a portál szerint e-mailben arra volt kíváncsi, hogy „mi az oka a Greta Thunberg számára biztosított kivételnek”.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.