Várhelyi Olivér: A fejéről a talpára állítottuk a bővítési folyamatot

Megindulhatnak a csatlakozási tárgyalások Észak-Macedóniával és Albániával. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Skype-on kapcsolták Várhelyi Olivér bővítési biztost.

Forrás: Hír TV2020. 03. 26. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az albán és a macedón csatlakozási tárgyalásokra újfajta bővítési módszert dolgozott ki az Európai Unió magyar bővítési biztosa. Mi ennek a módszernek a lényege? Kérem röviden magyarázza el nekünk!” – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Igazából azt mondanám, hogy a fejéről a talpára állítottuk a bővítési folyamatot, amit úgy kell érteni, hogy az előző próbálkozásokkal szemben a legfontosabb feladatnak azt tekintettem, hogy hitelesebbé tegyük a bővítési folyamatot mind a tagállamok számára, tehát az EU-ban már ott lévő országok számára, mind pedig a Nyugat-Balkán számára. Úgy tudtuk megtenni, hogy egyrészt igyekeztünk tiszta vizet önteni a pohárba a tekintetben, hogy a Nyugat-Balkánnak mindenképpen Európában van a helye, Európához tartozik, éppen ezért mindnyájan azon dolgozunk, hogy ez megtörténjen. A második, hogy azt is világosság kellett tenni a régió számára ugyanakkor, hogy mik a feltételei ennek és ezeknek a feltételeknek mindenképpen meg kell felelni, viszont ha megfelelnek, akkor mi is meg kell, hogy tegyük azokat a lépéseket, amelyek elvezetnek ehhez” – válaszolta Várhelyi Olivér.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.