Ki viheti a gyereket, és hova?

Mi lesz az idősek védelmével?

2020. 04. 04. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 8-án még csak Észak-Olaszországban (ahol több, mint 10 millió ember él) vezették be, március 11-től április 3-ig országos szintre emelték a korlátozásokat. Néhány nap alatt eljutott az ország az úgynevezett lockdown-hoz (teljes bezárás) úgy, hogy persze mindenki elvárta: ne legyen még 1 perces áramszünet se, vagy félig üres polcok a boltokban. A legrövidebb időn belül az egészségügy teljes harci készültségben várta ezt a váratlan és hívatlan vendéget… Egyértelmű volt, hogy ezt meghosszabbítják.

A napokban találgatások, álhírek röppentek fel az új intézkedésekről. Elolvastam a rendelet teljes szövegét. Szerencsére igen rövid. Összesen két pontból áll: az egyik a korábbi rendelet módosítása, az eddigi szigorításokat erősíti meg április 13-ig, köztük, hogy a hivatásos sportolók sem tarthatnak edzéseket az erre kialakított intézményekben. Tehát, marad az eddigi állapot újabb engedmények nélkül.

A napokban nagy port kavart fel egy hír. Kiskorú gyerekkel, kizárólag csak az egyik szülő kimehet az utcára, vagy elviheti a nagyszülőkhöz. Erre a hivatalos magyarázat a kormány honlapján: nagyszülőkhöz csak akkor lehet elvinni az unokát és hazahozni, ha a szülők – rajtuk kívülálló okokból – képtelenek gondoskodni a gyerekről. Kihangsúlyozva, hogy lehetőleg el kell kerülni, hogy az idősek – mint a legveszélyeztetettebb korcsoport – másokkal érintkezzenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.