Rosszabb a migráns-helyzet Észak-Olaszországban, mint Lampedusán

Megteltek a menekültközpontok Észak-Olaszországban, rosszabb a helyzet, mint Lampedusán – jelentette ki Trieszt polgármester-helyettese, miután szerdán újabb 160 migránst gyűjtöttek be a rendőrök Szlovénia és Olaszország határán. Friuli-Venezia Giulia tartomány kormányzója szerint az olasz kormány magukra hagyta a régiókat a migránshelyzet kezelésében – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 14. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rendszer az összeomlás szélén áll, itt rosszabb a helyzet, mint Lampedusán” – jelentette ki Paolo Polidori, Trieszt polgármester-helyettese. Friuli-Venezia Giulia tartomány kormányzója, Massimiliano Fedriga (Liga) szerint a befogadóállomások megteltek, és a Conte-kormány magára hagyta a migránsáradattal küzdő régiót. „Az állam embereit sehol sem látni, a kormányunk nem létezik” – idézte a tartományi vezetőt az Il Giornale online kiadása csütörtökön.

Az észak-olaszországi tartomány harmadik legnagyobb városa, Trieszt a balkáni tranzitútvonal egyik célállomása, ahová csak a múlt héten 250, idén összesen legalább 1000 illegális bevándorló érkezett. Szerdán újabb 160 afgán és pakisztáni migránst szállítottak be a szlovén-olasz határról.

Polidori úgy véli, a koronavírus-járvány visszaszorulásával ismét egyre több migráns választja majd a szárazföldi (nyugat-balkáni) útvonalat Európa felé, mert az biztonságosabb, mint a Földközi-tengeri útvonal. Utóbbin főként észak-afrikai migránsok igyekeznek hajókon, gumicsónakokon elérni Szicíliát vagy Lampedusa szigetét, ahol szintén áldatlan állapotok uralkodnak – írja a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.