A régmúlt hibáit akarja kijavítani két nagyvállalat

A régmúlt hibáit akarja kijavítani két nagyvállalat, amelyek bejelentették, hogy jóvátételt fognak fizetni a fekete bőrű, valamint egyes etnikai kisebbségekhez tartozó embereknek, mert a cégek alapítói több száz évvel ezelőtt részt vettek a rabszolga-kereskedelemben. Ezt egyébként egyre hangosabban követelik a tüntetők, mivel az afrikaiak rabszolgaságba döntésében annak idején nagy szerepet játszott a Brit Birodalom – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 06. 21. 9:10
null
People walk past a branch of Lloyds Bank at Berkeley Square in London, Britain July 28, 2016. REUTERS/Peter Nicholls - RTSK4C8
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Black Lives Matter tüntetések hatására egyre többen kezdik el feszegetni a történelmet és a régmúlt hibáit, egyesek szerint pedig azokat jóvá is kellene tenni. Különösen erős a követelés a brit tüntetők részéről, akik szerint rendkívül elítélendő a Brit Birodalom szerepe az afrikai rabszolgaság tekintetében.

A helyzetre most megoldással állt elő két brit nagyvállalat, a Greene King sörfőzde és a Lloyd’s of London, egy biztosítótársaságokat és biztosítási brókereket tömörítő nemzetközi szövetség. Ők jóvátételt fognak fizetni a fekete bőrű, valamint egyes etnikai kisebbségekhez tartozó emberek képviselőinek.

RB@richgbar

You are so gullible. It’s just a public relations/marketing stunt.

Patricia Clegg@patriciaclegg

Of course it is. It makes Greene King & Lloyd’s look good. Absolutely no need to make reparations for something that happened 200 years ago. #SellsMoreBeer

3

Nick Mackenzie, a Greene King vezérigazgatója azt nyilatkozta: megbocsáthatatlan, hogy az egyik alapítójuk profitált a rabszolgatartásból és nem akarta eltörölni azt. Éppen ezért a vállalat most be akar fektetni abba, hogy támogassák a fekete bőrűek, ázsiaiak és egyéb kisebbségi etnikumok közösségét, valamint a faji sokszínűséget az üzletben.

The Guardian

@guardian

Lloyd’s of London and Greene King to make slave trade reparations https://www.theguardian.com/world/2020/jun/18/lloyds-of-london-and-greene-king-to-make-slave-trade-reparations?utm_term=Autofeed&CMP=twt_gu&utm_medium&utm_source=Twitter#Echobox=1592440218

Lloyd’s of London and Greene King to make slave trade reparations

Firms will make payments to benefit the BAME community and promote diversity

theguardian.com

The Minutemen@Minutemen1776

Reparations from people who are not slavers who live generations after slavery to people who were never slaves. Only in lefty logic land.

17

A vállalat a jóvátétel mellett olyan programokba is be akar fektetni, amelyek vonzzák a fekete bőrű és egyéb kisebbségekhez tartozó tehetséges embereket, valamint finanszíroznának különböző szervezeteket, ahol az ilyen emberek befogadását segítik elő – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.