Dől a pénz az Antifákat segítő Soros-szervezetbe

Pár nap alatt húszmillió dollárt zsebelt be nagylelkű támogatóitól a Minnesota Freedom Fund.

Magyar Nemzet
2020. 06. 11. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a nagyobb városok a napok óta tartó pusztítást követően hozzáláttak a helyreállítási munkálatokhoz, a lázadók és a fosztogatók nyugodtan pihenhetnek, tudván azt, hogy könnyedén szabadulhatnak a börtönökből, méghozzá ingyen – írja az amerikai konzervatív Breitbart hírportál. Az internetes lap szerint szinte

zsákszámra zúdul a pénz azokra a jótékonysági és érdekvédelmi szervezetekre, amelyek feladata a bebörtönzöttek óvadék ellenében történő szabadon engedésének segítése.

Különösen igaz ez a Minnesota Freedom Fundra (MFF), amely példátlan mértékű adományokat kapott mások mellett olyan hollywoodi sztároktól, mint például Justin Timberlake popsztár. Az MFF saját bevallása szerint a célok egyszerűek: adományokat gyűjteni azért, hogy segítsék a szabadlábra helyezését a gyanúsítottaknak. Az állami adóügyi nyilvántartások szerint a szervezet eddig mindössze 110 ezer dollárt volt képes összegyűjteni adományokkal, a George Floyd halála óta az egész Egyesült Államokra kiterjedő zavargások kezdete óta az MFF több mint húszmillió dollárt zsebelt be nagylelkű támogatóitól.

Az talán már nem is meglepő, hogy a szervezet mögött Soros György, illetve a magyar származású amerikai milliárdos által működtetett Nyílt Társadalom Alapítvány áll, az MFF hirtelen meggazdagodása pedig kérdéseket vet fel arra vonatkozóan, mégis mire s hogyan költi el a rendelkezésére álló összeget.

– A szélsőbaloldali, erőszakos Antifa-mozgalom tagjainak börtönből való kimenekítését fogják finanszírozni az összegből? Vagy esetleg valamelyik demokrata politikus bőröndjében köt ki az összeg egy része?

– kérdezi a Breitbart.

Az MFF-t ugyanis azzal gyanúsították, hogy menedéket nyújt Antifa-szimpatizánsoknak, illetve támogatja őket. Azonban Donald Trump amerikai elnök azon döntése, miszerint a szervezetet terrorszervezetté nyilvánítja, megteremtheti annak a lehetőségét, hogy kivizsgálják az MFF költekezését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.