Újszülött hármas ikreknél diagnosztizálták a fertőzést

Az orvosok azt feltételezik, hogy az anyaméhen belül fertőződtek meg.

Forrás: MTI2020. 06. 23. 9:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újszülött hármas ikreknél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Mexikóban; orvosok azt feltételezik, hogy az anyaméhen belül fertőződtek meg – közölték az ottani egészségügyi hatóságok.

A hármas ikrek – két kisfiú és egy kislány – császármetszéssel jöttek a világra a múlt szerdán az északkelet-mexikói San Luis Potosí állam egyik kórházában. Monica Rangel egészségügyi titkár szerint mivel koraszülöttek voltak, elvégezték rajtuk a tesztet, és kiderült, pozitív.

Az ikrek közül az egyiknek vannak a Covid–19 okozta légzőszervi betegség tünetei. A másik két gyerek tünetmentes, és nincsenek tünetei a szülőknek sem. Őket is tesztelték, de az eredményekre még várni kell.

Rangel szerint kizárt, hogy az ikrek a születésük után kapták el a vírust, tekintettel arra, hogy világra jöttük után egy órával végezték el rajtuk a tesztet. Feltehetően a méhlepényen keresztül jutott át a szervezetükbe a vírus, de ezt még meg kell erősíteni – mondta az egészségügyi titkár, aki meglepőnek nevezte az esetet.

Mexikóban gyors ütemben terjed az újfajta koronavírus-fertőzést. Hétfőn a hatóságok 4599 új fertőzéses esetet jelentettek és 759 halálesetet. Velük együtt 185 122 embert kapta el eddig a fertőzést, és 22 584-en haltak bele a vírus okozta betegségbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.