Abszurdum: rasszistává minősítik az erőszak elszenvedőit

Egy olyan abszurd helyzetről ír elemzésében a Gatestone Intézet, hogy amint egy erőszak áldozatává vált személy megnevezi támadói származását, a környezete máris rasszistának nevezi őt. Az áldozatok hibáztatása már egész Európában elterjedt.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 17. 12:01
Egyetlen állam felvevőképességét sem terhelheti meg a német vendégszeretet, érvel a CSU
Nem először lehet hallani erőszak migránsokról, akár gyerekkorúakról is Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már odáig jutottunk, hogy a megerőszakolt nők, az áldozatok hibáztatása polgárjogot nyert egész Európában – állapítja meg Raymond Ibrahim a Gatestone Intézet munkatársa elemzésében. Másként fogalmazva: a nemi erőszak kisebb bűn, mint az, hogy a megerőszakolt nő elárulja az erőszaktevő vallását. Ettől kezdve ugyanis őt rasszistának, iszlámgyűlölőnek bélyegzik. Raymond Ibrahim több példán keresztül mutatja be, mit kell átélnie a bántalmazott nőknek.

A cikk Sarah Champion, Rotherham város országgyűlési képviselőjének történetével kezdődik, aki először mondta ki, hogy körülbelül egymillió szexrabszolga van Nagy-Britanniában. Egy hónapja a Just Yorkshire nevű, a „faji igazságszolgáltatásért” létrehozott jótékonysági szervezet támadta meg őt, mint aki felgyújtotta a „faji gyűlölet lángját” és „neo-fasiszta gyilkosként viselkedik” csak azért, mert továbbra is azt állította, hogy Nagy-Britanniának megoldatlan problémája van a pakisztáni férfiakkal, akik megerőszakolják és kizsákmányolják a fehér lányokat.

Valamivel korábban az Examiner hasábjain megszólalt „Ella”, aki elmesélte, hogy kislány korában több mint százszor megerőszakolták őt egy pakisztáni banda tagjai („grooming gang”), és azóta elárasztják az online térben olyan üzenetek, amelyek őt rasszistának nevezik. Ella szerint a baloldali szélsőségesek és a radikális feminista akadémikusok nem foglalkoznak a fehérek elleni rasszizmussal, mintha az nem is létezne. „Életemben nem tapasztaltam ilyen gyűlöletet”, tette hozzá.

Az áldozatok hibáztatása mindenhol teret nyert. Amikor tavaly a svédországi Uppsalában négy nap alatt négy nőt erőszakoltak meg, a rendőrség a tettesekről semmit sem közölt, a nőket viszont arra figyelmeztette, hogy „gondolják meg, hogyan viselkednek”, „gondolkodjanak előre” és „ne menjenek sehova egyedül.” Amikor pedig Bécsben egy húsz éves nőt megtámadott négy muszlim, megverték és kirabolták, miközben a szőke hajában turkáltak, a rendőrség annyit javasolt neki, hogy fesse be a haját.

Norvégiában Unni Wikan oslói professzor ragaszkodik ahhoz, hogy a norvég nők is felelősek az ilyen erőszakos eseményekért, mert a muszlim férfiak provokatívnak találták a ruhájukat, hívja fel rá a figyelmet a Gatestone Intézet elemzése. Wikan szerint nem a nyugaton élő muszlim férfiaknak kell alkalmazkodniuk a nyugati normákhoz, hanem éppen ellenkezőleg:

„A norvég nőknek fel kell ismerniük, hogy multikulturális társadalomban élünk, és alkalmazkodniuk kell hozzá. Ha ezt nem teszi, az áldozat valójában nem is áldozat és megérdemli, amit kapott.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.