időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Bukásra áll a tőzsdespekuláns macedóniai embere

Forrás: V4NA Hírügynökség
2020.07.10. 21:31
Bukásra áll a tőzsdespekuláns macedóniai embere

Hrisztijan Mickoski pártja, a VMRO–DPMNE nyerheti az észak-macedóniai választásokat, szoros küzdelemben az elmúlt időszakban korrupciós botrányokba keveredett Zoran Zaev vezette szociáldemokrata párttal – derül ki a Szkopjei Politikai Kutatóintézet legfrissebb felméréséből.

A Szkopjei Politikai Kutatóintézet július 2–5-én végzett közvélemény-kutatást a pártpreferenciákról 1087 felnőtt válaszadóval az Észak-Macedón Köztársaság területén. A nem reprezentatív felmérés szerint a Hrisztijan Mickoski vezette Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Demokratikus Párt (VMRO–DPMNE) a szavazatok 21,9 százalékára számíthat a jövő heti parlamenti választásokon. Mögötte szorosan a Macedón Szociáldemokrata Unió (SDSM) következik 19,8 százalékos támogatottsággal – írja a V4NA Hírügynökség.

Az SDSM vezetője, Zoran Zaev miniszterelnökként az elmúlt hónapokban korrupciós botrányokba keveredett. Az általa kinevezett észak-macedón különleges főügyészt, Katica Janevát első fokon hét év börtönbüntetésre ítélték júniusban, anyagi haszonszerzés céljából elkövetett hatalommal való visszaélés bűntette miatt.

A felmérés során meglehetősen sokan (17,1 százalék) válaszoltak úgy, hogy még nem tudják, kire fognak szavazni a július 15-i választáson, a megkérdezettek 16,4 százaléka pedig nem akart válaszolni a kérdésre, számolt be az észak-macedón Republika.mk hírportál.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.