Vírusszerűen terjednek a katolikusok elleni támadások

Erről beszélt Donald Trump kampányának egyik vezetője a Daily Caller Newsnak. Szerinte Joe Biden Amerikájában az emberek nem lennének biztonságban.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 19. 16:35
null
Budapest, 2019. április 18. Rózsafüzér egy férfi kezében a nagycsütörtöki fõpapi olajszentelési szentmisén a budapesti Szent István-bazilikában 2019. április 18-án. A szertartás alkalmával újítja meg az Esztergom-Budapesti Fõegyházmegye papsága papi ígéretét. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A templomok, a vallási jelképek és szent helyek körében vírusszerűen terjed a katolikusok elleni támadások száma a radikális baloldaliak vezetésével, akik minden eszközzel szét akarják szaggatni nemzetünk erkölcsi szövetét” – nyilatkozta Ken Farnaso, Donald Trump elnök kampánycsapatának helyettes sajtótitkára a Daily Caller Newsnak.

„Ezeket az anarchistákat Joe Biden és a demokraták támogatják, akik teret biztosítanak nekik az intoleranciához és a marxizmushoz. Trump elnök eddig és ezután is harcolni fog a kulturális örökség megtartásáért és a vallásszabadságért, de egyre világosabban látszik, hogy Joe Biden Amerikájában az emberek nem lennének biztonságban” – tette hozzá.

Ezek nem üres kampányszavak, mert csak az elmúlt hetekben több erre utaló esemény is történt katolikus templomokban és temetőkben. Az esetek nagy részét még most is vizsgálják – írja a V4NA Hírügynökség.

A Rhode Island-beli Providence-ben a 26 éves Keveon Gomerát vandalizmussal vádolják, mert több dominikai püspök sírját megszentségtelenítette és megtámadta a katolikus főiskola biztonsági őrét. Gomera horogkereszteket és katolikusellenes feliratokat festett a temető központi keresztjére és több sírkövére.

Július elején a kaliforniai Sacramento temetőjében elpusztították a Junipero Serra szobrát. A kaliforniai katolikus püspökök konferenciája elítélte a vandalizmust: „Serra nem egyszerűen korának embere volt, hanem annál sokkal több. Az őslakos amerikaiakkal való együttműködéssel megvédte a bennszülött lakosságot és élete végéig folytatta az elnyomás ellen küzdelmet.”

Az elmúlt héten a 250 éves kaliforniai San Gabriel-misszió épületének a tetejét gyújtotta fel valaki, teljesen megsemmisítve azt, és nagy károkat okozott az épület belsejében is. A vizsgálat még folyik.

Július 11-én Floridában letartóztatták a 24 éves Steven Shieldset, miután nekivezette az autóját a Queen of Peace katolikus templom bejáratának és benzint öntött az előcsarnokba, majd meggyújtotta, miközben a hívek a templomban szentmisére készülődtek. A férfit a rendőrség elfogta. Shields azt mondta nekik, hogy a katolikus egyházat egy „küldetés” miatt támadta meg, mert „problémája volt” velük.

Bostonban egy gyújtogató után nyomoznak a rendőrök, aki a Szent Péter-plébániatemplomban felgyújtotta Szűz Mária szobrát. A New York-i Queensben pedig valaki vandál módon rongált meg egy Szűz Mária-szobrot és az „Idol” feliratot festette rá. A rendőrség a helyi kamera képei alapján próbálja meg azonosítani a tettest.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.