időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Az amerikai farmerek újabb egymilliárd dolláros segítséget kapnak

Forrás: MTI
2020.08.25. 10:11

Az amerikai farmerek újabb egymilliárd dolláros segítséget kapnak a szövetségi kormányzattól – jelentette be Donald Trump amerikai elnök hétfőn.

Az összeggel a kormányzat közvetve, az úgynevezett Farmerek a Családi Élelmiszercsomagért program révén segíti az élelmiszer-termelőket és az állattenyésztőket.

A program egyike azoknak a kormányzati erőfeszítéseknek, amelyekkel a Trump-adminisztráció részben a farmereket, részben a nehézségekkel küszködő családokat kívánja segíteni. Az összegből ugyanis mezőgazdasági termékeket vásárol fel, köztük olyan feldolgozott, előrecsomagolt árukat is, amelyeket a koronavírus-járvány miatt zárva tartó éttermek nem tudnak átvenni. Ezeket a felvásárlás után ingyenesen a munka nélkül maradt, vagy nehéz anyagi helyzettel küszködő családoknak juttatják el élelmiszerbankokon és jótékonysági szervezeteken keresztül.

Az amerikai elnök egy észak-karolinai élelmiszer-csomagoló üzemben jelentette be az újabb segítséget, miután személyesen részt vett a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciójának első napján az észak-karolinai Charlotte városban.

A Szövetségi Agrárminisztérium honlapja szerint a tárca augusztus végéig 2,7 milliárd dollárt kíván fordítani a farmerek és a szegény családok megsegítésére. Hétfőn közzétett közleményében a Fehér Ház kiemelte: a program keretében – amelyet Donald Trump áprilisban hirdetett meg – eddig több mint hetvenmillió élelmiszercsomagot juttattak a rászorulóknak a farmerektől felvásárolt árukból.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.