Bezárnak a bárok és az éttermek éjszaka a görög szigeteken

Elrendelte hétfőn a bárok és az éttermek éjjeli zárvatartását a görög kormány.

Magyar Nemzet
2020. 08. 10. 21:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte hétfőn a bárok és az éttermek éjjeli zárvatartását a görög kormány egyes, a turisták körében is népszerű országrészekben, miután rekordot döntött a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma. Egy kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy újabb korlátozásokat rendelnek el a Balkánról érkező turisták és több európai uniós tagállamból légi járatokon érkezők esetében. Az éjfél utáni zárvatartásra kötelezett övezetek között van Míkonosz, Szantorini, Korfu, Rodosz és Kréta – közölte Arisztotelia Peloni a televízióban.

Ezek a korlátozások már kedden életbe lépnek, egyelőre kéthetes időtartamra. A Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Spanyolországból és Svédországból repülőn érkező utasoknak augusztus 17-étől háromnaposnál nem régebbi negatív vírustesztet kell bemutatniuk, akárcsak a szárazföldi határokon érkezőknek. Augusztus 16. után legfeljebb 750 ember léphet Görögországba Albániából.

Oia, Santorini. Fotó: Wikimedia Commons

Görögországban a hatóságok tájékoztatása szerint vasárnap 203 új fertőzöttet jelentettek, ez volt a legmagasabb szám a világjárvány kezdete óta. Hivatalos adatok szerint az országban 212 ember halt bele a SARS–CoV–2 nevű vírus okozta Covid–19 betegségbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.