Kipofozták az Antifa-tüntetőket a városból + videó

Egy amerikai városban a rendőrség mellett tüntettek a lakók, és bár később megjelentek ellentüntetők is, ők erősen alulmaradtak a rendőrpártiakkal szemben. Az egyik résztvevő szerint semmi szükségük sincs az Antifa jelenlétére a városban, ezért is akarták kitessékelni őket onnan – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 10. 15:24
null
Antifasiszták demonstráltak a kongresszus helyszínénél, és a rendőrökkel is összecsaptak Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyesült államokbeli Fort Collinsban nem a szélsőséges tüntetők vannak többségben, hanem a rendőrpártiak – legalábbis erre utalnak a hétvége eseményei. A városban ugyanis a rendőrök mellett tartottak demonstrációt éppen a rendőrségnél az emberek, és bár felbukkantak ellentüntetők is, az ő szereplésük rövid életű volt.

A rendőrpártiak, akik egyébként többségben is voltak, jóformán kiszorították őket a helyszínről. Az egyik férfi azt mondta, senki nem akarja, hogy az Antifa jelen legyen a környéken, éppen ezért is paterolják el onnan őket. Végül aztán egymásnak esett a két oldal, bár a harc kezdete nem tisztázott. A kiérkező rendőrök több embert is letartóztattak, és elmondásuk szerint mindkét oldal részéről voltak erőszakos tüntetők.

Mindeközben a washingtoni Georgetown negyedben a BLM-mozgalom tüntetői csaptak ricsajt, szó szerint. Szombat éjjel a szélsőséges aktivisták a vacsorázó embereket zaklatták, homofób mondatokat kiabáltak, és azt ordibálták az utcán, hogy mindenki ébredjen fel. Hangosbemondó segítségével azt is hirdették, hogy ha nekik nem jár az igazság, akkor másnak nem jár az alvás.

A BLM-tüntetők mindent megtettek azért, hogy az emberek ne tudjanak aludni, nemcsak ordibáltak, de fémedényeket is ütögettek, és azzal fenyegették a lakókat, hogy nem mennek el a házuk elől, amíg nem hallgatják meg őket. Az éttermekben vacsorázó emberektől pedig azt követelték, hogy emeljék fel az öklüket a mozgalom támogatásának jeleként. Akik ezt nem tették meg, azokat rasszistának bélyegezték.

Egy riporter, Ford Fischer szerint a tüntetők a They/Them Collective szervezethez tartoztak, akik egy anarchista csoportként jellemzik magukat – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.