Látták Bill Clintont Epstein magánszigetén

Bill Clinton azt eddig, hogy a szigeten járt volna – ahol orgiákra is sor került–, nem ismerte el.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 13:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„És mindannyian, beleértve Bill Clintont is, Jeffrey (Epstein) házában tartózkodtak a szigeten?” – kérdezték egy Virginia Giuffre nevű tanútól nemrég nyilvánosságra került amerikai bírósági dokumentumok szerint.

„Ez így van”

– felelte a tanú a Fox News amerikai hírtelevízió portálján is követhető tanúmeghallgatás során. Mint ebből kiderül, ekkor két – meg nem nevezett – fiatal New York-i lány is tartózkodott Jeffrey Epstein karib-tengeri magánbirtokán, amelyet Orgiaszigetként is emlegetnek. Az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt New York-i milliárdos – aki éppen egy éve halt meg börtöncellájában – a tanúvallomás szerint azt mondta Clintonnal kapcsolatban: az exelnök, aki 1993 és 2001 között irányította az Egyesült Államokat, „tartozik neki”. De ezt nem részletezte. Epsteint korábban elítélték szexuális bűncselekményért.

Mindennek az a jelentősége, hogy Clinton korábban elismerte: utazott Epstein magángépén, s egyszer röviden annak New York-i lakásán is járt, de nem egyedül. Azt azonban, hogy a szigeten is járt volna, ahol orgiákra is sor került kiskorúak bevonásával, nem ismerte el. A Fox News megkereste Clinton exelnöki hivatalát az új fejleményekkel kapcsolatban, de nem kapott választ. Azt ugyanakkor Guiffre sem állítja, hogy kompromittáló helyzetben látta volna a most 73 éves Clintont, akit politikai pályája során is számos szexvád ért. A Monica Lewinsky fehér házi gyakornokkal folytatott viszonya miatt közjogi felelősségre vonási eljárás, impeachment is indult ellene, de végül nem marasztalták el.

Nem akarták a nyilvánosságot

Az iratok most Virginia Giuffre és az Epstein kerítőnőjének tartott Ghislaine Maxwell – az egykor a magyar sajtóban is érdekelt brit médiamágnás, Robert Maxwell lánya – egy korábbi polgári perének anyagából kerültek elő. Maxwell ügyvédei megpróbálták megakadályozni a dokumentumok titkosításának feloldását, arra hivatkozva: az tanúk, illetve áldozatok befolyásolására lehet alkalmas.

A 66 éves Epstein tavalyi, rejtélyes – hivatalosan öngyilkosságként elkönyvelt – halála Amerikában és Európában is kellemetlen helyzetbe hozta az elitet. A széles körű, királyi sarjig és politikai felső vezetőkig érő kapcsolatrendszerrel rendelkező befolyásos New York-i üzletember ügye sokakat, így Clinton mellett András yorki herceget is hírbe hozta a pedofíliával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.