Majdnem a családra gyújtották a házat egy zászló miatt

Éppen csak kirakta a család a házra a két, Trumpot támogató zászlót, éjszaka már meg is rongálták azokat. Egy férfi a ház előtti füvön, alig pár méterre a verandától gyújtotta fel a zászlókat, miközben a család négy gyereke bent aludt.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 08. 30. 15:58
The Charlotte Convention Center is set for delegates, in Charlotte
The Charlotte Convention Center is set for delegates to gather for the roll call vote to renominate Donald Trump to be President of the United States and Mike Pence to be Vice President, in Charlotte, North Carolina, U.S., August 24, 2020. Travis Dove/Pool via REUTERS - RC2CKI9X7M7G Fotó: POOL New
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ismer határokat a radikális Trump-ellenesség az Egyesült Államokban, az elmúlt hetekben rengeteg olyan esetről adtak hírt, amikor valakit azért támadtak, mert az elnököt támogatta. Ez történt most egy montanai családdal is, akiknek a házán két olyan zászló volt, amin a Trump 2020 felirat díszelgett.

A szülők, Julia és Robert O'Rourke elmondása szerint éppen aznap este tették ki a zászlókat, amikor az incidens is történt. Egy férfi ugyanis a ház előtti füvön gyújtotta fel a család zászlóit, úgy, hogy közben ők a négy gyermekükkel együtt bent aludtak. Az édesanya szerint őrületes, ami történt, és úgy érzik, veszélyben volt az életük.

A család nem is ébredt fel éjszaka, amikor a tűzeset történt, csak másnap reggel látták meg az elszenesedett zászlók maradványait a füvön. Amikor megnézték a térfigyelő kamerájukat, akkor látták meg, hogy egy férfi az éjszaka felgyújtotta a zászlókat, mindössze néhány méterre a verandától.

Mint az kiderült az édesanyától, a tűz azért is volt veszélyes, mert a házat 1907-ben építették, és azóta nem volt felújítva. Így könnyen ki is gyulladhatott volna az előtte lévő tűz miatt, ha pedig ez megtörtént volna, az édesanya szerint ez rendkívül rövid idő alatt ment volna végbe, ők pedig fel se ocsúdhattak volna rá.

Nem ez az első eset egyébként, hogy egy család a Trumpos zászlója miatt kerül bajba. Augusztus elején Greg Bloch és családja Wisconsinban kempingeztek, a lakókocsijukon pedig egy Trumpot támogató zászló volt. Egy másik család a kempingben azonban nem nézte ezt jó szemmel, az indulatok pedig hamar elszabadultak, és az idegenek megverték a Bloch családot. Az édesapa, Greg szerint egyértelmű volt, hogy a Trumpos zászló miatt érte őket az atrocitás, és hozzátette, hogy szerinte nagyon elkeserítő, hogy manapság valakit emiatt megvernek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.