Repülőgép-szerencsétlenség Indiában, kétszázan a fedélzeten

Kisodródott a leszállópályáról az Air India repülőgépe Kolkatában, nem tudni, hányan haltak meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, BBC2020. 08. 07. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balesetet szenvedett pénteken az Air India Express légitársaság egyik utasszállítója India déli részén, Kozsíkódéban, a hírek szerint többen megsérültek, egyes források szerint pedig legalább két halott is van.

A fedélzeten 191 ember tartózkodott, a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső okozta. A gép lecsúszott, majd kettétört. Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivője szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz. Más részleteket egyelőre nem tudott közölni.

Indiai hírforrások szerint az utasokat kimenekítették a fedélzetről, de többen megsérültek, őket kórházba szállították. Az ANSA olasz hírügynökség helyi hírforrásokra hivatkozva azt írta, legalább ketten meghaltak, köztük a pilóta is, negyvenen pedig megsérültek.

Az NDTV indiai hírcsatorna úgy tudja, a gép Dubajból érkezett az India dél-nyugati részén fekvő Kerala állambeli Kozsíkódéba (Kálikutba).

A BBC hozzáteszi: a gép zuhogó esőzés közben kísérelte meg a leszállást. Indiában több száz halottja volt az elmúlt hetekben a monszunesők okozta áradásoknak és földcsuszamlásoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.