időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Továbbra sincs nyugalom a belga tengerparton

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2020.08.13. 20:34
Továbbra sincs nyugalom a belga tengerparton

Újabb összetűzés történt egy belga strandon, ezúttal Oostendében különbözött össze két népes család – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Nem csillapodnak a kedélyek a belga tengerparton, ahol a múlt hétvégén óriási tömegverekedés tört ki és több intézkedő rendőr is megsérült. Az incidenst követően szigorítottak a hatóságok és bejelentették, hogy maximalizálják a látogatók számát a település nagyságától függően. De nem kellett a hétvégéig várni, hogy újabb összetűzés történjen, ezúttal a legnagyobb belga tengerparti város, Oostende egyik strandján szólalkozott össze két népes család, mintegy húsz ember.

A jelenetet többen is lefilmezték, a parti járőrök pedig azonnal értesítették a rendőrséget, akik, okulva az előzőleg történtekből, rendkívül nagy erőkkel, tizenöt járművel érkeztek a helyszínre, mivel fennállt annak a veszélye, hogy ismét tömegverekedés lesz a szóváltás vége.

Philip Caestecker rendőrkapitány elmondása alapján a rendőrök gyorsan szétoszlatták a dühös tömeget, több személyt igazoltattak, egy embert pedig letartóztattak. A parton helyreállt ugyan a béke, de néhány járőr továbbra is ott maradt, nehogy újra elszabaduljanak az indulatok.

A belga tengerparti városokat az elmúlt néhány napban rengetegen lepték el, az emberek menekülni akarnak a kánikula elől és a tengerben hűsíteni magukat. A hétvégén azonban esélyük sem lesz arra, hogy vonattal eljussanak a tengerpartra, mert a belga állami vasúttársaság törölte az augusztus 15-16-i hétvégén a tengerre tartó vonatokat, a hétköznap közlekedőket pedig megritkította, igaz, ezzel fennáll annak a veszélye, hogy megint kaotikus állapotok alakulnak ki a pályaudvarokon. Július végén turisták és utasok ezrei rekedtek Oostende vasútállomásán, mert fennakadás volt a tengerparti város és Brugge között a vasúti közlekedésben. A tolongó tömeget a rendőrök próbálták meg kordában tartani, ugyanis egyetlen vonat indult és mindenki arra akart felszállni – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.