időjárás 18°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

A liberális biztos szerint a magyaroknak nincs saját véleményük

Magyar Nemzet
2020.09.28. 12:12
A liberális biztos szerint a magyaroknak nincs saját véleményük

„A magyar médiában alig jelenik meg a kormánnyal kapcsolatos kritika, így a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni” – értékelte a magyarországi sajtóviszonyokat a Der Spiegelnek adott interjúban Věra Jourová. Az Európai Bizottság liberális alelnöke arra a kérdésre, hogy akkor az Európai Unió miért nem avatkozik be a versenyjog alapján, azt felelte, hogy riasztó a magyar médiakép állapota, azonban az unió versenyjogi szabályaival egyelőre nem tudnak fellépni „ez ellen a kartell ellen”. Meggyőződésének adott hangot, hogy egy nyugati országban egy Orbán Viktor sosem tudna ilyen átfogó kontrollt szerezni a média felett.

Már megint minket oktatnának

Věra Jourová, az Európai Bizottság liberális alelnöke szerint a magyar emberek képtelenek önállóan véleményt alkotni. A minap a Der Spiegel című lapnak fogalmazta meg Hadházy Ákos, Szabó Tímea, és Kálmán Olga munkásságát és mondatait idéző gondolatait. Apáti Bence Poszt-traumáját IDE kattintva olvashatják.

A német magazin nyomtatott és online verziójában is megjelent interjúban Věra Jourová azt is kétségbe vonta, hogy a magyar kormányfő illiberális demokráciát építene.

– Én azt mondanám: beteg demokráciát épít

– vélekedett. Egyben félelmét fejezte ki, hogy „a magyar emberek egy nap arra jönnek rá, hogy legutóbbi választásuk volt az utolsó szabad választásuk”.

– Világosnak kell lennie, hogy ezt a hatalmi pozíciót nem szilárdíthatja meg örökre. Ha a polgárok egy nap azt akarják, hogy Orbán menjen, akkor mennie kell – figyelmeztetett.

Varga Judit: Věra Jourovának mennie kell!

Azonnali lemondásra szólította föl Fecebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter Věra Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét, aki a minap hazánkat negatív színben feltüntető interjút adott a német Der Spiegel hetilapnak, amelyben kifejtette: a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni.

 

Támadás Magyarország ellen

Soros-szervezetek jelentéséből plagizált az EB alelnöke

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.